Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Covid-19 situatie

18 maart 2020

Beste gasten,

Door de uitbraak van het Coronavirus leven we in een onzekere tijd. Het raakt ons allemaal. We wensen u veel sterkte, op welke manier u ook geraakt wordt door de verspreiding van het virus. 

We merken dat er nu bij sommige gasten onzekerheid bestaat over het wel of niet door kunnen gaan van hun vakantie en zijn ons er van bewust dat we een oplossing moeten bieden die zowel onze gasten geruststelt en hen tegemoet komt, maar waarmee ook het voortbestaan van Domaine Les Reprilles niet in gevaar gebracht wordt.

Er is in de annuleringsvoorwaarden geen rekening gehouden met de huidige situatie; de kosten van annulering zijn op dit moment volledig voor de vakantieganger. Echter, omdat de Coronasituatie nog wel even kan duren willen we graag een oplossing bieden.

We bieden een omboeking aan, wanneer de vakantie door COVID-19 niet door kan gaan. U kunt uw vakantie verplaatsen naar een andere periode met inachtneming van de beschikbaarheid.

Als de omgeboekte vakantie valt in een andere tariefperiode zal het huurbedrag daarop aangepast worden.

Voorwaarden

1. Geldigheid
 
- De omboekregeling geldt als zowel de eerste als de tweede betaling is gedaan, waarbij de tweede betaling, in afwijking van de algemene voorwaarden, niet 8 weken, maar uiterlijk 4 weken voor de aankomstdatum voldaan dient te zijn.
 
- De nieuwe boeking moet binnen twaalf maanden plaatsvinden. De einddatum van de herboekte vakantie mag uiterlijk twaalf maanden na de einddatum van de oorspronkelijke reis liggen.
 
2. Wanneer recht op de omboekregeling?
 
De huurder heeft recht op de omboekregeling indien als gevolg van COVID-19 een of meerdere van de volgende maatregelen van kracht zijn: 

- Op de afreis-dag geldt dat Frankrijk voor inwoners van het land waar de huurder woont niet mag worden ingereisd voor vakantiedoeleinden.

- Op de afreis-dag geldt dat het land waar de huurder woont niet mag worden verlaten voor vakantiedoeleinden.

- Op de afreis-dag geldt dat een transitland niet mag worden doorkruist voor vakantiedoeleinden en een alternatieve reisroute redelijkerwijs niet van de huurder gevraagd kan worden.

 

Uiteraard gaan we er vanuit dat gasten die Corona-gerelateerde klachten hebben niet afreizen naar Domaine Les Reprilles. Overigens kunt u bij deze situatie een beroep doen op uw annuleringsverzekering.

Tenslotte willen we benadrukken dat de gîtes altijd al met een grote nauwkeurigheid gereinigd worden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor lichtknoppen, afstandsbedieningen, sleutels, trapleuningen, deurkrukken et cetera. 

We hopen dat door dit aanbod eventuele zorgen zijn weggenomen en u het er niet van zal weerhouden te boeken bij Domaine Les Reprilles.

Graag tot ziens op Les Reprilles.

Rolf & Tanja Busscher

 

Les Reprilles en wij

Na jarenlang met veel plezier gewerkt te hebben in de gezondheidszorg en dienstverlening begon het nadat de kinderen het nest hadden verlaten te kriebelen. Zo ontstond ons 'Frankrijkplan': wonen, leven en genieten op een fantastische plek in de Bourgogne met comfortabele gîtes waar onze gasten kunnen ontspannen (of zich inspannen), luieren of lezen bij het zwembad, lekker lang tafelen, (race-)fietsen of wandelen, dorpjes of steden bezoeken, etc. Kortom zich kunnen voelen als.....

En zo begon onze zoektocht naar die plek die ons hart zou kunnen veroveren en waar we onze plannen waar konden maken. Die zoektocht leidde via allerlei huizen, waarvan we soms dachten 'dat zou het kunnen zijn' tot 'direct weer gillend weg', uiteindelijk naar Les Reprilles.

Wat een plek, wat een sfeer, wat een omgeving, wat een gebouwen! Het was liefde op het eerste gezicht. Les Reprilles stond al een paar jaar leeg en leek te wachten op onze komst. Door de buren en de burgemeester werden we direct warm onthaald. In april 2010 verhuisden we en binnen de kortste keren zaten we midden in de verbouwing. Via een blog, op deze site terug te vinden als nieuwsbrieven, deden we regelmatig verslag van de vorderingen. Een fantastisch avontuur!

Inmiddels hebben we al veel tevreden gasten mogen begroeten.Dat heeft ondertussen al vele mooie recensies onder andere op Zoover ('rapportcijfer' 9,8) en Facebook opgeleverd. Daar zijn we trots op!

Te koop

Tja, en na vele mooie jaren hebben we Les Reprilles nu te koop gezet. Want over enkele jaren willen we ons Franse avontuur afronden om ons te kunnen richten op een volgende levensfase. En we willen graag de tijd nemen om mensen te vinden die met hart en ziel gaan voor Les Reprilles.

Hebben we er dan nu genoeg van? Geenszins: we zien al weer uit naar het komende seizoen, 2020 zijn we er zeker nog, en investeren nog steeds volop. En geen zorgen; het zal niet voor of tijdens een seizoen worden overgedragen en we zullen uiteraard duidelijk communiceren als het zover is

U bent van harte welkom!

Rolf en Tanja Busscher

 

Les Reprilles en de media

Guts & Tales 2015

Leven in Frankrijk 2014

Le Journal de Saone et Loire 2014

Le Journal de Centre 2012

Leven in Frankrijk 2011