Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

 Covid-19

15 juni 2020

De grenzen zijn weer open evenals de winkels, restaurants, terrassen, toeristische attracties en bezienswaardigheden.

Ook zo’n zin om nu eens even zorgeloos te zijn? Kom genieten op Domaine Les Reprilles: ruimte, natuur en schone lucht in overvloed.

In verband met het coronavirus hebben we een aantal maatregelen genomen die ervoor zorgen dat Les Reprilles ‘Corona-proof’ is. Basis hiervoor zijn de wettelijke normen, de ‘guide de recommandations sanitaires pour l’accueil des touristes’ en…… gezond verstand:

De begroeting zal op afstand zijn en de rondleiding door de gîte met 1 persoon, helaas kunnen we deze zomer geen gezamenlijke welkomstborrel aanbieden.

Het zwembad is open, bij voldoende reiniging van het zwembadwater is er geen risico op besmetting. Wel is het de bedoeling dat iedereen gedurende de dag zijn eigen ligstoel houdt bij het zwembad. Die worden aan het eind van de dag goed gereinigd.

Er zijn desinfecterende handgels in de publieke ruimtes.

Waarschijnlijk zal het 1,5 meter-advies nog gelden, dit kan op het terrein en in de openbare ruimte op Les Reprilles goed nageleefd worden.

We besteedden altijd al veel aandacht aan het schoonmaken van de gîtes, vanaf nu worden de ‘contactpunten’ extra met een desinfecterend middel schoongemaakt.

Als alternatief voor de table d’hôtes gaan we onze menu’s aanbieden door middel van catering.

Uiteraard doen we daarnaast ook een beroep op gezond verstand en eigen verantwoordelijkheid, en verzoeken uiteraard niet af te reizen als u Coronaklachten of het vermoeden daarvan heeft.

Met deze maatregelen hopen we dat u met een gerust hart geniet op Domaine Les Reprilles.

Aangepaste annuleringsvoorwaarden in verband met Covid-19

Als het in verband met gesloten grenzen niet mogelijk is naar Frankrijk te reizen of als de Nederlandse overheid 'code oranje' afgeeft voor het reizen naar Frankrijk zal 60% van het huurbedrag gerestitueerd worden.

Les Reprilles en wij

Na jarenlang met veel plezier gewerkt te hebben in de gezondheidszorg en dienstverlening begon het nadat de kinderen het nest hadden verlaten te kriebelen. Zo ontstond ons 'Frankrijkplan': wonen, leven en genieten op een fantastische plek in de Bourgogne met comfortabele gîtes waar onze gasten kunnen ontspannen (of zich inspannen), luieren of lezen bij het zwembad, lekker lang tafelen, (race-)fietsen of wandelen, dorpjes of steden bezoeken, etc. Kortom zich kunnen voelen als.....

En zo begon onze zoektocht naar die plek die ons hart zou kunnen veroveren en waar we onze plannen waar konden maken. Die zoektocht leidde via allerlei huizen, waarvan we soms dachten 'dat zou het kunnen zijn' tot 'direct weer gillend weg', uiteindelijk naar Les Reprilles.

Wat een plek, wat een sfeer, wat een omgeving, wat een gebouwen! Het was liefde op het eerste gezicht. Les Reprilles stond al een paar jaar leeg en leek te wachten op onze komst. Door de buren en de burgemeester werden we direct warm onthaald. In april 2010 verhuisden we en binnen de kortste keren zaten we midden in de verbouwing. Via een blog, op deze site terug te vinden als nieuwsbrieven, deden we regelmatig verslag van de vorderingen. Een fantastisch avontuur!

Inmiddels hebben we al veel tevreden gasten mogen begroeten.Dat heeft ondertussen al vele mooie recensies onder andere op Zoover ('rapportcijfer' 9,8) en Facebook opgeleverd. Daar zijn we trots op!

Te koop

Tja, en na vele mooie jaren hebben we Les Reprilles nu te koop gezet. Want over enkele jaren willen we ons Franse avontuur afronden om ons te kunnen richten op een volgende levensfase. En we willen graag de tijd nemen om mensen te vinden die met hart en ziel gaan voor Les Reprilles.

Hebben we er dan nu genoeg van? Geenszins: we zien al weer uit naar het komende seizoen, 2020 zijn we er zeker nog, en investeren nog steeds volop. En geen zorgen; het zal niet voor of tijdens een seizoen worden overgedragen en we zullen uiteraard duidelijk communiceren als het zover is

U bent van harte welkom!

Rolf en Tanja Busscher

 

Les Reprilles en de media

Guts & Tales 2015

Leven in Frankrijk 2014

Le Journal de Saone et Loire 2014

Le Journal de Centre 2012

Leven in Frankrijk 2011