FR DE

Retreats

Heb je behoefte aan een gezonde reset? Qua food, beweging, natuur en mindset? Kom naar Les Reprilles en laad jezelf op in de rust, welness, yoga & meditatieve omgeving. 

Wij bieden diverse Luxury Retreats aan voor mensen die behoefte hebben om dichterbij hun potentie te leven en ondergedompeld willen worden in verschillende manieren van Self Care en Self Development.

Tailor Made Retreats

Daarnaast is het mogelijk om een op maat retreat te organiseren bij ons met een vriendengroep/familie. Annemarie maakt een tailor made programma en stemt af mbt accomodatie, groep, F&B en programma. Leuk om ter ere van een verjaardag, bachelor of jubileum te organiseren. Of om een mooie vriendschap te vieren!

Annemarie geeft al 15 jaar Yoga, Retreats en Refelectie Coaching. Daarvoor had ze een succesvolle carrière in de Media.  Ze weet hoe het is om in een corporate wereld te werken en kent daardoor ook het klappen van de zweep ;). Toen ze besloot het roer om te gooien is ze alleen op reis gegaan naar Azië en de Himalaya om eerst te gaan voelen wat ze echt wilde leren en delen. Tussen de krachtige natuur elementen kwam ze erachter dat het allemaal draait om het spel tussen de vijf elementen. Van buiten én vanbinnen. Ze heeft vervolgens meerdere opleidingen achter elkaar volbracht: Elemental Yoga Teacher Course & Elemental Yoga Therapist Course, bij The Elemental Yoga School in Portugal en Bali. Mindfulness Teacher Course bij Centrum voor Mindfulness Amsterdamen diverse Elemental Shamanistic Courses. Ook heeft zij een intensieve Reflectie Coaching Opleiding afgerond. Annemarie wordt door veel deelnemers ervaren als de kruising tussen het Aardse en het Spirituele. Er zit veel rust, genieten en joy in haar retreats, wat zich afwisselt met dieper ‘inner work’.

1. The Elemental Retreat
“A journey through the Elements”

Tijdens deze week maak je een reis in jezelf aan de hand van de 5-elementenleer. Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether zijn niet alleen te ervaren om je heen in het natuurlijke macrosysteem. Maar ook in jouw eigen systeem (microniveau) werken ze samen. Ieder mens heeft alle vijf de elementen in zich maar er zijn er vaak 1 of 2 die de boventoon voeren. Dit uit zich door bepaalde kenmerkende eigenschappen, emoties, gedachten en fysieke karaktereigenschappen. Welke zijn dat bij jou? En hoe kun je ze goed balanceren zodat je gezond en gelukkig leeft? Je gaat gedurende deze week op zoek naar jouw elementaire karakter en brengen balans. Aan de hand van yoga, ademwerk, reflectie coaching, teachings over de 5-elementenleer, de seizoenen en je maancyclus en overheerlijke 5-elementen F&B die dagelijks in het tekens staat van een ander element word je letterlijk en figuurlijk gevoed met alles waarop jouw lijf, mind, hart en ziel op aangaat.

 • Kosten: €1.750 single room / €1.450 shared room (all in)
 • Data: 11 t/m 17 juni 2023 & 1 t/m 7 oktober 2023
 • Incl: alle F&B door professionele chef, gebruik zwembad, hot tub en hout voor kachel.
 • Meer info: https://annemarieroozenboom.com/elemental-retreat-23/

2. Nourish Yourself Retreat
“Next level luxury Selfcare Retreat voor de vrouw met ambitie, dromen, humor en lef”

Je bent een Bourgondiër en je houdt van de mooie dingen in het leven. Je geniet evenveel van een goed glas rode wijn als een yoga practice. Connecten met like-minded vrouwen geeft je energie en je hecht veel waarde aan avontuur en persoonlijke groei. Op dit moment ben je klaar voor de volgende stap in je leven: een carrièremove, het verdiepen van je liefdesleven of het (terug) vinden van dat wat je écht plezier en voldoening geeft. Je houdt van beweging, vrijheid en bent nieuwsgierig naar jezelf en  verschillende vormen van Selfcare. Voel je hierbij een JA? Dan is dit jouw retreat!

In de 6 nachten dat jij op deze plek bent nemen Annemarie en Hanneke (Peeters van Rock Your World) je, via afgestemde Selfcare practices, thema's en vormen van coaching & yoga, mee op reis door jezelf. Je volle potentieel, die voel en leef je op het moment dat jij je gevoed voelt. Binnen de 5 dagen van het programma (de overige 2 dagen zijn aankomst- en vertrekdata + 1 vrije dag) ervaar je dagelijks verschillende Selfcare practices. Deze variëren van yoga en meditatie tot een wijnproeverij en intensievere coachingsoefeningen. Allen met de intentie om jouw te voeden. Nourishment. Deze practices, per dag gekoppeld aan een speciaal thema, helpen je bij het herstellen van je natuurlijke ritme en energie, het versterken van je intuïtie en het leren luisteren naar wat jíj nodig hebt. 

Annemarie en Hanneke hebben dit programma speciaal samengesteld om je kennis te laten maken met verschillende vormen van Selfcare. We laten je onder anderen ervaren hoe het voelt om jezelf te verzorgen met precies díe voeding die past bij wat jij nodig hebt. Onze missie is je zo te empoweren met nieuwe inzichten en het (opnieuw) helder krijgen van jezelf. Binnen het programma is er ook genoeg ruimte om tijd voor jezelf te nemen om op te laden en dit rust te komen. 

 • Kosten: €1.950 single room / €1.450 shared room (all in)
 • Data: 21 t/m 27 mei 2023
 • Incl: 6 overnachtingen, alle F&B door professionele chef, gebruik zwembad, hot tub en hout voor kachel.
 • Meer info: https://annemarieroozenboom.com/product/nourish-yourself-retreat-21-27-mei/

3. Couples Retreat
“A Love story in Burgundy”

Samen met je lief laat je je een week onderdompelen in de natuur, stilte en welness in de Bourgogne. Je krijgt de mogelijkheid om met z’n tweeën op avontuur te gaan, de natuur in, hiken met een picknickmand vol opdrachten (en wijn ;)) om terug te gaan naar jullie essentie, de “why” van jullie relatie en jullie relatie in alle facetten te verdiepen. 

’s Avond kun je kiezen voor een Private Dinner met z'n tweetjes op het Yoga Platform, in je eigen gîte of eten samen met de groep. Of je reserveert onze heerlijke hottub met z’n tweetjes onder de sterrenhemel. Elke dag wordt er gedeeld en begeleid met vaste momenten van coaching/mindfulness/meditaties. Don’t worry, fysieke (ont)spanning staat ook op de agenda. Samen die ‘spark’ blijven vinden.

Jullie kunnen op ieder moment gebruik maken van extra privé coaching wanneer je even vast komt te zitten. Alles gebeurt op maat en waar jullie op dat moment behoefte aan hebben. We werken met max 5 stellen tegelijkertijd om voldoende aandacht en privacy te kunnen waarborgen. Het programma is een mix van verdiepen en genieten. Een wijnproeverij of massage is wat ons betreft net zo belangrijk als een serieus gesprek voeren. Het doel is jullie verbinding (nog meer) te versterken op elk niveau. Jullie verschillen te vieren in plaats van te veroordelen.

Je gaat naar huis met meer inzichten in jullie krachten, valkuilen en kernwaarden. Minder oordelen en weerstand en bergen meer begrip voor elkaar, zodat je meer zin hebt in samen zijn op elk niveau.

Dit programma is bedoeld voor stellen die niet bang zijn om dieper naar zichzelf en elkaar te kijken met als doel een langdurige joyful en verdiepende relatie te bouwen. Je hoeft niet in een diepe crisis te zitten om mee te doen, het gaat juist om versterken en alles uit het leven (en dus je relatie) halen wat er nu al potentieel in zit. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel elkaar beter aanvoelen en (nog) meer joy en wederzijdse aandacht ervaren.

 • Kosten: €1.750 p.p. (all in)
 • Data: 18 t/m 24 nov 2023
 • Incl: 6 overnachtingen, alle F&B door professionele chef, gebruik zwembad, hot tub en hout voor kachel.
 • Meer info: https://annemarieroozenboom.com/couple-retreat/

4. Familie Yogaweek

"Playful connection with your kids"

In de herfstvakantie 2023 bieden we een speciale week voor families die samen willen verbinden met yoga, spel & de natuurelementen:

Globaal programma:

 • Openingsceremonie met alle gezinnen
 • 1x per dag ouder-kind yogales 
 • 1x per dag een speelse en leerzame workshop over de elementen; elke dag staat in het teken van een ander element: Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether. Denk hierbij aan oefeningen in de natuur, knutselen, schilderen en leren over stenen.
 • Op de avond van het element VUUR maken we een groot vuur waar we marshmellows roosteren en iedereen iets in het vuur mag gooien. 
 • We organiseren ook een speciale cacao ceremonie voor ouders & kids waarbij je een speciale wens mag doen. 
 • Ook organiseren we een prachtige avontuurlijke familiewandeling naar een afgegraven stad of een waterval. 
 • Aan het eind van de week mogen de kinderen (die mee willen doen) samen een bonte avond organiseren en uitvoeren op het grote verlichte yogaplatform met muziek en dans.
 • 2x per week Table d’Hôte. *
 • Elke dag vers ontbijtpakket aan huis. *

Tijdens de Table d’hôte bieden wij een vegan en vega optie aan, die eventueel bij jouw gite gebracht wordt. Ontbijtpakket kan ook vega of vegan.

Prijs per gezin (obv 4 personen) €2.500 incl alle lessen, elke dag ontbijt pakket aan huis, 2x Table d'hôte en gebruik hot tub. 

Privé Coaching en Yoga
Buiten de retreats is het ook mogelijk om privé yoga en coachingsessies te boeken tijdens je verblijf bij ons. Als stel, vriendengroep of alleen. Annemarie kan intunen op jouw/jullie level en wensen.
 
Wekelijks doorlopend aanbod
Naast de retreats, bieden we een doorlopend low key programma aan in het laag- en middenseizoen:

 • 2x per week geleide meditatie & yoga aan (op di en do)
 • Op woensdag organiseren we een stilte wandeling (het bos, direct grenzend aan ons landgoed, is magisch)
 • Op vrijdag is onze vaste masseuse op het Domaine. Er is dan de hele dag mogelijkheid om massages te nemen. Dit kan ook aan huis/gîte.
 • Tijdens de Table d’hôte bieden wij een vegan en vega optie aan, die eventueel bij jouw gîte aan huis gebracht wordt als je in stilte wilt eten.
 • Ontbijtpakket met vega of vegan opties & Detoxing juices/smoothies. 
 • Optioneel kunnen we een 1-op-1 coaching inplannen. 
 • Daarnaast hebben we dagelijks een hot tub, zwembad (op zonne energie) en een sauna barrel ter beschikking om aan de nodige welness behoefte tegemoet te komen.
 • Het 70m2 yogaplatform onder de eik is gedurende de hele week een “Espace de Silence” waar je je kunt terug trekken, zelf yoga of andere oefeningen kunt doen of gewoon rustig kunt mediteren. 

Prijs obv verblijf van minimaal 3 nachten 675,- incl. 3x vega/vegan diner, 3x vega/vegan ontbijt, 1x yogales, 1x stiltewandeling & 1x massage. Per extra nacht 225,- per nacht. 

Logo Natuurhuisje