FR DE

Bourgogne en de Morvan

Les Reprilles is een ruim honderd jaar oude boerderij. Te midden van met hagen omheinde weilanden in de directe nabijheid van bos en aan de rand van het gehucht Las op 3 km afstand van het dorp Chiddes.

Het ligt midden in de Bourgogne aan de zuidflanken van het bekende Regionaal Natuurpark Morvan, bekend om het vele mooie natuurschoon. De Morvan is een hoger gelegen granietmassief met zowel dennenbossen met kloven en dalen, weidse vergezichten als rivieren en meren. Op 8 km ligt het mooie stadje Luzy met al haar voorzieningen en culturele activiteiten.

Klik voor meer info ook op de links hiernaast.

Actief

Wandelen
Direct vanuit Les Reprilles kun je prachtige wandelingen maken en in de omgeving zijn veel uitgezette routes. Een map met wandelroutes ligt bij ons klaar. 

Fietsen en mountainbiken
Ook fietsers komen volop aan hun trekken. Voor de minder geoefende fietser langs het Canal de Nivernais - daar zijn bij een opstappunt fietsen te huur- maar er zijn ook routes door de glooiende heuvels van de Morvan met desgewenst pittige beklimmingen voor de meer ervaren racefietsers. Ook voor mountainbikers zijn er vele bewegwijzerde routes in de directe omgeving die leiden langs de mooiste plekken.

Watersport en kanoën 
Als je een liefhebber bent van watersport of gewoon lekker wilt zwemmen, dan kun je je prima vermaken op de grote stuwmeren Lac de Panneciere en Lac des Settons die in het hart van de Morvan liggen. De imposante dam van het Lac de Panneciere waar je met de auto kunt oversteken is een bezoekje zeker waard. Lac des Settons is het recreatiemeer van de Morvan waar je een bootje kunt huren, een strandje bezoeken of een rondvaart kunt maken.

Kanovaren kan op de rivier de Arroux, je vaart ongeveer 11 kilometer stroomafwaarts door een adembenemend natuurgebied.

Golfen 
Voor de golfliefhebber: zowel in Bourbon Lancy en Autun ligt een 9 holes golfbaan.

Cultuur

Archeologisch centrum Bibracte
Vlakbij bevindt zich Bibracte op de Mont Beuvray (800 m.), Frankrijks grootste archeologisch centrum. Je kunt hier getuige zijn van de opgravingen van de Keltische stad ′Bibracte′ met destijds ca. 10.000 inwoners, die hier 2000 jaar geleden gevestigd was, genieten van het schitterende uitzicht vanaf de top van de Mont Beuvray of een bezoek brengen aan het museum.

De tempel van de 1000 Boeddha’s
De Boeddhistische tempel Dashang Kagyu Ling wordt gezien als het centrum van het boeddhisme in Frankrijk en is tevens de grootste boeddhistische tempel in Europa. De tempel kan bezocht worden.

Kastelen
Kastelen spreken altijd zeer tot de verbeelding van jong en oud. Er zijn vele in de omgeving te bezoeken, aanraders zijn: Rochepot, Sully en Couches.

Kerken en kloosters
Er zijn veel prachtige kathedralen en abdijen bijvoorbeeld in Autun, Vezelay, Pontigny en Fontenay. Ook de abdij van Cluny, het rijkste en grootste benedictijnenklooster van de vroege middeleeuwen, is zeker een bezoek waard.

Autun
De stad Autun loopt over van geschiedenis en charme. Veel Romeins erfgoed is nog steeds zichtbaar in en buiten de stad, inclusief het grootse Romeinse theater van het oude Gallië, in juli en augustus laten de bewoners van Autun al 27 jaar lang hier de geschiedenis herleven met een historisch spektakel. Verder is er de kathedraal met zijn befaamde timpaan, dat een meesterwerk van de Romaanse kunst is. Daarnaast zijn er veel gezellige terrassen en een prachtig historisch stadsdeel.

Weekmarkten
Bijna elk stadje kent een gezellige weekmarkt en vooral tijdens de zomermaanden worden er diverse festivals georganiseerd.

Attractieparken

Divertiparc
Een mooi opgezet park voor jonge kinderen met allemaal doe-attracties als klimtoestellen, tokkelbaan, doolhoven, springkussens, skelters, enzovoort.

Le Pal
Een prachtig wildpark en pretpark in één! Op het terrein van 29 hectares vindt je een wildpark met meer dan 500 dieren. Diverse diersoorten, zoals zeeleeuwen, papegaaien en roofvogels zijn te bewonderen tijdens shows. Daarnaast is er een pretpark met kleurrijke en spannende attracties. Het park heeft bijvoorbeeld drie achtbanen, twee wildwaterbanen en een spannende 3D-film.

Parc Touristique des Combes
Een leuk kleinschalig pretpark met achtbanen (ook voor iets jongere kinderen) en 2 rodelbanen, stoomtrein, rodelbaan, waterattracties en oude auto's.

Indoorpretpark Safariland
Een indoorpretpark met allerlei attracties als trampolines, opblaasattracties, labyrint en glijbanen.

Boomklim-park
Een waar klimfestijn met een spannend parcours voor de kinderen door de bomen van de Bourgogne.

Bourgondisch leven

Wijn
Je staat binnen 60 km tussen de wijngaarden van de beroemde Bourgondische wijnen die meestal de druivensoorten Pinot Noir (rood) en Aligoté en Chardonnay (wit) als basis hebben. Je kunt hier de toeristische route ′Route des Grands Crus′ volgen, wijn proeven in de vele caves of iets verderop een bezoek brengen aan de mooie wijnstad Beaune met het wereldberoemde ′Hospices de Beaune′ uit 1443.

Culinair Bourgogne
En last but not least is er nog het culinaire Bourgogne, de reputatie op het gebied van gastronomie is wereldberoemd. In de nabije omgeving zijn uitstekende restaurants. We kunnen je daar uitgebreid over informeren. Geniet van het echte Bourgondisch leven!

Logo Natuurhuisje