FR DE

Au revoir et bienvenue!

Winter, Les Reprilles is in rust. We kijken terug op een bewogen jaar. Dacht je bij Corona voorheen aan bier of sigaren, nu heeft het een heel andere betekenis gekregen. Wij zijn gezond gebleven, hopelijk heeft het u of uw naasten ook niet teveel getroffen. Gelukkig daagt er licht aan het eind van de tunnel.

Tijdens de eerste golf in april waren er veel mailtjes en telefoontjes van verontruste gasten en ook annuleringen. We hebben alles in het werk gesteld om voor iedereen een goede oplossing te vinden. Gelukkig luwde de eerste golf en gingen de Franse grenzen op 15 juni weer open. Dat betekende dat ook Les Reprilles, met de nodige Corona-aanpassingen, weer open kon gaan. Er waren niet veel annuleringen voor het hoogseizoen geweest en ook nog een hoop last minute aanvragen. Daardoor hebben in juli en augustus veel gasten kunnen genieten op Les Reprilles. Dit jaar geen table d’hôte, maar cateren van de 3-gangen maaltijden en lasagneschotels.

Ook hebben we weer een huwelijksaanzoek onder de grote eik mogen ‘begeleiden’. Met champagne verstopt in de eik en een dinertje voor twee onder de grote takken. Zo fijn om te doen! (en ze zei ‘ja’!)

En ja, toen kwam de tweede golf. De Franse grens bleef open, maar Nederland verklaarde Frankrijk op een gegeven moment tot ‘code oranje’. Daarmee bleven de boekingen achter, maar gelukkig snapten veel mensen dat het met inachtneming van de gebruikelijke Coronaregels het op het Franse platteland ongeveer het meest veilig is. Daardoor hebben we ook in september, gezien de omstandigheden, nog een redelijke bezetting gehad. En daarna werd het stil, althans met de gasten.

Maar niet met de belangstelling voor de verkoop van Les Reprilles, die nam juist enorm toe. Wie weet ook een effect van Corona. En zo is het gekomen dat we nu kunnen zeggen dat we in september onze laatste gasten hebben gehad. Les Reprilles is verkocht. Aan een enthousiast Nederlands stel, Annemarie en Martijn, waarvan we de overtuiging hebben dat ze met dezelfde passie, maar natuurlijk met hun eigen ‘couleur et signature’ Les Reprilles zullen voortzetten.

En gaan wij Les Reprilles weer loslaten, met enige weemoed, maar ook met ongelooflijk veel mooie herinneringen. We wilden een mooi avontuur, nou en dat hebben we gehad! En dat kwam mede door de vele waardevolle ontmoetingen met onze gasten. Iedereen die Les Reprilles en ons een warm hart heeft toegedragen: heel veel dank! Het gaat u goed en wie weet tot ziens! 

Rolf & Tanja

Hieronder stellen Annemarie en Martijn zich voor. We wensen hen heel veel plezier en succes!

Beste gasten van Les Reprilles, 
Graag stellen wij ons voor: Annemarie & Martijn Berkman. 

Wij zijn het gelukkige echtpaar dat het prachtige Domaine Les Reprilles mag voortzetten. 
Ontzettend dankbaar zijn wij Tanja & Rolf, dat deze kans op ons pad kwam. 
Martijns roots liggen in de Evenementen industrie en Annemarie heeft een achtergrond in Hotellerie, Yoga & Mindfulness. 
Daarnaast hebben we de afgelopen 5 jaar samen 2 B&B’s gerund in het pittoreske Monnickendam, dus enige ervaring hebben we al. 
Samen hebben we een zoontje van 4, genaamd Beau en een tweeling van 10, Belle & Dex. 
Al jaren waren we op zoek naar ons ideale buitenland avontuur. We zochten een authentieke plek met meerdere gîtes en voldoende buitenruimte. Plotseling viel ons oog op Les Reprilles. We werden gegrepen door de perfecte bouwstijl, Bourgondische sfeer, de rust en de ruimte. Maar dat zult u als (vaste) gast van Les Reprilles wel begrijpen. ;)

Wij hopen dat wij -op onze manier- u net zo’n gastvrij en verzorgd gevoel kunnen geven als Rolf en Tanja dat deden. We gaan ons best doen! :) 

Uiteraard zetten wij het komende jaar de Bourgondische table d’hôte voort, verzorgen we kleine wijnproeverijen en zijn we aanwezig om het u volledig naar de zin te maken. 
Op 1 maart gaat het boekingssysteem voor 2021 open. Mocht u echter nu al willen reserveren voor maart of april ’21, dan kunt u gerust een mailtje sturen naar contact@lesreprilles.nl. Wij nemen dan rechtstreeks even contact met u op over de mogelijkheden. 
Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen op Domaine Les Reprilles! 

Met Bourgondische groet, 

Annemarie & Martijn

NB Wij dragen de gegevens van de ontvangers van de nieuwsbrief aan Martijn en Annemarie over. Wilt u als u daar bezwaar tegen heeft dit per mail even laten weten? Dan worden uw gegevens verwijderd uit de mailinglijst.

Logo Natuurhuisje