Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Wintertijd

Nadat de bomen in de omgeving ons in het najaar een fantastische voorstelling hebben gegeven -titel ‘herfstkleuren, een lust voor het oog’- zijn ze nu in diepe rust zich aan het voorbereiden op wat gaat komen. NB. De eerstkomende voorstelling is gepland in het voorjaar en heeft als voorlopige titel ’groen, groener, groenst’.

De dagen zijn zo’n beetje op zijn kortst, donkere natte dagen worden afgewisseld door af en toe opvallend lichte. De dag begint dan fris met bevroren rijp over het veld, maar zo net na de middag is de zon zo sterk dat je even het idee krijgt dat het lente is. Een aparte gewaarwording in december. Ook zijn we inmiddels al getrakteerd op een mooi pak sneeuw.

In Luzy is de stierenkeuring weer achter de rug. Een jaarlijks terugkerend festijn waar de mooiste papa’s van de mooie Charolais-kalfjes strijden om de hoogste eer. Fantastisch om daar rond te kijken en de gebalde kracht van de imposante stieren te bewonderen.

We denken regelmatig heel tevreden terug aan het afgelopen seizoen. Het eerste volledige seizoen van Domaine Les Reprilles. Met veel hartverwarmende herinneringen aan grappige, vrolijke, ontroerende, bijzondere, gezellige gasten en dito gebeurtenissen. Wij hebben er van genoten, en gezien de reacties in de gastenboeken en beoordelingen op de beoordelingsite 'Zoover' veel gasten ook.

Inmiddels komen er al weer  behoorlijk wat boekingen binnen voor de volgende zomer, dus dat is een mooi vooruitzicht. Overigens zijn onze gîtes ook heel comfortabel in de winter, dus we hopen dat in de winter en het vroege voorjaar men ook de weg weet te vinden naar de wonderschone Bourgogne. In deze periode is ’rust‘ met een héééle grote hoofdletter geschreven!

In de grote schuur zijn we bezig met een paar interne bouwklussen: er komt een ‘pièce polyvalente’ (achter de grote schuurdeuren) onder andere om de table d’hôte ook binnen te kunnen verzorgen en we zijn ook doende met het maken van nog een gîte.

Maar nu eerst de feestdagen: Meilleurs souhaits de joyeux Noël  et bonne et heureuse année!

Schrijf een reactie

Reacties