FR DE

Winter

De donkere dagen voor kerst. Het is rustig op Les Reprilles. Een mooie tijd om in het nu te leven. Maar ook om terug te blikken en vooruit te kijken.

Het afgelopen seizoen is heel plezierig  verlopen met veel tevreden gasten. Voor ons een drukke periode, maar o zo fijn om mensen te zien genieten. Extra mooi als mensen die vermoeid en soms zelfs iets gestrest aankomen, weer uitgerust en relaxed vertrekken. Wat ook zo leuk is, is dat er steeds meer gasten voor de 2e of zelfs voor de 3e keer terugkomen. Als het jonge gezinnen betreft dan dikwijls met gezinsuitbreiding!

Ook zelf een stressmomentje gehad. Wat was het geval? We hebben tijdens het seizoen het zwembad even niet kunnen gebruiken. Moesten om technische redenen besluiten het leeg te pompen en opnieuw te vullen. 80 kuub water en dat duurt dus even. En ondanks dat de gasten het heel sportief opvatten, vonden wij het behoorlijk vervelend. Inmiddels zijn er maatregelen genomen waardoor het niet weer kan gebeuren.

Ondertussen zijn we ook zo zachtjes aan bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Alvast wat nieuwe gerechtjes voor de table d’hôte aan het uitproberen, maar ook aan het klussen. (Stel je voor dat we eens niet zouden klussen, dan wordt het tijd om ongerust te worden). De wifi-installatie is aangepast en nu stabiel in alle huizen. Wat overigens niet wil zeggen dat er veel bandbreedte is, het blijft immers het Franse platteland. Wel is er inmiddels 3G dus voor hen die sneller willen…. Op een aantal terrassen komen, nadat we er goede ervaringen mee hebben opgedaan bij het zwembad, schaduwschermen. Bij La Maison komt een nieuwe buitentrap, is inmiddels al gemeten en gezaagd, en gaan we in het voorjaar plaatsen. Verder in alle huizen zo hier en daar nog wat likjes verf aanbrengen en verdere puntjes op de i zetten. Ook eindelijk de rust gevoeld om de verdiepingvloer van ons eigen huis af te werken. Kan nu zo in ‘Schöner Wohnen’.

Afgelopen seizoen is er ervaring opgedaan met het aanbieden van massages. Dat is zo goed bevallen dat we daar het volgend seizoen mee doorgaan. Dus wie zichzelf eens wil laten verwennen met een heerlijke massage; Sabine, een heel goede professionele masseuse, is op afspraak beschikbaar.

Komend seizoen zullen we starten met een geheel nieuw animatieteam. Was de zwarte kip afgelopen zomer al, met fatale afloop, gegrepen door een buizerd, werd nu de brave bruine zo mank dat we haar het tijdelijke met het eeuwige hebben laten verwisselen. De grijze bleef dus alleen achter en dat vonden we zo zielig dat we haar hebben weggegeven aan de buren. Daar kan ze nu met soortgenoten weer eens gezellig de dag doornemen. Nog meer dierennieuws: onze lieve Lola die binnenkort de respectabele leeftijd van 13 jaar zal bereiken, is still going strong. Nou ja strong: inmiddels iets dementerend -bestaat ook bij honden- en niet meer zo fief. Daarnaast ziet ze ook niet alles meer en houdt vooral van veel slapen. De wandelingen gaan dus tegenwoordig helaas hondloos.

Ja en hoe gaat het met de aankoop van het stukje grond (dat we vooral zo graag willen hebben omdat er een fantastische oude eik op staat)? Nou dat loopt, maar vooral heel langzaam! De meeste obstakels zijn genomen, dus er is nog steeds goede hoop dat het voor het komende seizoen bezegeld is….. 

Christian, onze aardige boer/buur-man is onlangs met pensioen gegaan en heeft het bedrijf waarvan de landerijen rondom Les Reprilles liggen overgedaan aan onze andere, jonge buurman. Ook aardig en vol goede moed. Hopelijk gaan we Christian en zijn vrouw Martine nu weer wat vaker zien. Sinds hij ook burgemeester is van een naburige gemeente moesten we zijn gezellige aanspraak vaak missen. Maar nu dus met retraite. Overigens, typisch Frans, al op zijn 60-e! Dat zijn wij ook zo’n beetje en hoewel we de komende jaren rond gaan kijken wie Domaine Les Reprilles na ons zou willen voortzetten, zijn we ons eerst weer aan het verheugen op het seizoen 2018!

PS Nog even geen inspiratie voor een voorgerecht? Op onze Facebook-pagina staat een van de favoriete table d’hôte recepten: Garnalencocktail met avocado. 

Domaine Les Reprilles op Facebook

We wensen iedereen mooie feestdagen, een gelukkig Nieuwjaar en veel vakantievoorpret!

En wie weet tot volgend jaar.

Schrijf een reactie

Reacties

  • Bea Lamfers-Raven
  • 23-12-2017
  • 14:48
#1
Fijne feestdagen!

Dag Rolf en Tanja,

Wat leuk om weer eens te lezen hoe het jullie en les Reprilles vergaat. Leuke herinneringen aan ons weekje verblijf bij jullie, nu al weer 2 / 3 (?) jaar geleden. Wat vliegt de tijd, toch.

Wij wensen jullie fijne Kerstdagen en een geweldig 2018.

Groeten, fam. Lamfers uit Assen

Logo Natuurhuisje