Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Tuinslang et une petite pause

Warm in  Nederland en nog iets warmer in Frankrijk, dit is kort samengevat de weersituatie. Flink opgeschoten de afgelopen weken. Nog weer het nodige sloopwerk, maar nu ook weer opbouwen: het oorspronkelijke woonhuis is nu in de afbouwfase: keuken plaatsen en badkamer maken. Over een paar maanden waarschijnlijk helemaal af en dan gaan we verhuizen van de caravan naar het huis. Later, als ons eigen woongedeelte in de grote schuur klaar is, wordt het een te verhuren gîte. We hebben het dan van te voren even goed kunnen testen.

Inmiddels de eerste workshop gegeven aan 2 managers en ex-collega’s van het COA die hun belofte ’als je naar Frankrijk gaat komen we je opzoeken’ zijn nagekomen. Het was de workshop ‘noten kraken, kom snel tot de kern’ en het basismateriaal (met dank aan Theo en Thea) was walnoot. Ze zijn er erg van opgeknapt en weer vol  inspiratie teruggekeerd naar  Nederland.

Het ‘koffermoment’ -de trouwe lezer kent de betekenis- is geweest en bracht aan het licht hoe goed goede vrienden zijn. Van de inhoud van het koffertje konden we heerlijk uit eten!

Onverwacht op een verder heel rustige avond komt Tanja hyperend naar me toe: ‘er is een slang!’ Nou is dat in een land waar veel slangen voorkomen op zich geen nieuws, echter Tanja is fobisch voor slangen en de slang was naar haar zeggen betrekkelijk dichtbij. Na enig zoeken bleek het reptiel zich inderdaad vlakbij  te bevinden. De slang moest weg! Hypnose en een goed gesprek brachten geen soelaas . Na een (voorzichtige) prikactie met een stok kwam het beestje (een cm of 60) in beweging, echter richting een muurtje en pières  waar het een gaatje wist te vinden om in te kunnen verdwijnen.  Nooit meer iets van weer gezien. De beste therapie voor een fobie is blootstelling, maar zo is het ook goed. NB na speurwerk op google:  moet een esculaapslang zijn geweest, een ongevaarlijke slangensoort.

Deze en komende week nemen we even flink gas terug. Het is vanaf het moment dat we besloten naar Frankrijk te gaan tot nu  een enerverende tijd geweest met vrijwel geen rustmomenten. Nu dus een petite pause.

Schrijf een reactie

Reacties

  • Petra Folkertsma
  • 19-07-2010
  • 20:09
#3
Re:

Lieve Rolf en Tanja, ik vind het heel leuk om jullie verhaal te lezen. En de foto's erbij is helemaal leuk. Ik vind het ongelofelijk knap waar jullie mee bezig zijn. Wat een gigantische klus!!!!!
Maar ik zie dat jullie er vrolijk onder blijven???!!!!.
Nu wat dagen genieten van de rust en de mooie omgeving.
Veel succes, liefs en groeten Petra.
  • Jolanda
  • 11-07-2010
  • 13:50
#2
workshop

Nog steeds geheel relaxed na de workshop notenkraken,wil ik jullie nog even laten weten dat het voor ons heel leuk was te zien hoe jullie op een heel andere manier aan het werk zijn. En hard werken is het zeker. Wat zijn jullie enorm opgeschoten en wat wordt het mooi. En de wijn/het eten, de gesprekken, de voetbalwedstrijd en het plezier met elkaar waren aangenaam.
Ik kan me voorstellen dat je Coa geen moment mist.
Heel veel groeten en natuurlijk is Yvonne volgend jaar ook van de partij.
  • Yvonne
  • 09-07-2010
  • 10:58
#1
harde werkers

Hoi Rolf en Tanja
Inderdaad, erg hard gewerkt. Van kavel tot kasteel heet dat geloof ik. Mooi he, zoals je zo'n ruimte dan ziet veranderen.
Jammer dat ik de eerste workshop heb gemist, maar de volgende ben ik er zeker bij.
Groetjes vanuit een tropisch Nederland.
Yvonne