Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Renard en andere wetenswaardigheden

Dit jaar roert niet alleen maart, maar ook april zijn staart. In Nederland is het helemaal bar en boos weten we uit ervaring na een paasbezoekje aan ons kikkerlandje, maar ook hier hield het niet over. Pas de afgelopen week een paar heel warme dagen gehad: 27 graden!

De koeien zijn deze week de wei weer in gegaan, bijna een maand later dan gebruikelijk. Gezellig al die blije jonge moeders met hun nieuwe kroost. Pas onlangs heeft onze vriend de koekoek zich weer gemeld na zijn overwintering in Afrika. En de hop, die zijn naam eer aan doet door deze herhaaldelijk in 3-voud uit te spreken, heeft zijn terugkeer gemeld door letterlijk tegen het raam te tikken. En nee, het was geen roodborstje, die zijn er overigens ook, maar werkelijk de hop.

Afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de bouw van gite L’Écurie. Is een leuke klus: transformeren van een stal, die inmiddels vol stond met van alles en nog wat (vooral veel bouwmaterialen), in een comfortabele en gezellige gîte. Nu nog bezig met de afwerking, maar komt allemaal op tijd in orde. Pas de soucis!

Inmiddels ook doende het zwembad weer in conditie te brengen, dat wil zeggen schoonmaken en de filterpomp weer aanzwengelen. En de zonnepanelen weer aan het werk zetten en hopen op veel zonne-energie, zodat het water weer op een aangenamere temperatuur kan gaan komen.

Even tussendoor over een klein verschil in cultuur: Nederland vergaapt zich massaal via de webcam aan de geboorte van jonge vosjes en is vertederd. Hier vertelt men tevreden dat van de 10 vossen die hier in de buurt rondlopen (en regelmatig kip op het menu hebben staan) er al 9 zijn doodgeschoten, dus er hoeft nu nog maar 1 geschoten te worden, tsja………

Waar we erg  trots op zijn: Zoover, dat is een organisatie met een website waar gasten een beoordeling van de door hen bezochte accommodatie op kunnen zetten, heeft ons beloond met de kwalificatie: ‘Highly Recommended ‘. Een heel fijne blijk van waardering, temeer daar die feitelijk afkomstig is van onze gasten. En ook een stimulans om op dezelfde weg door te gaan.

In de loop van mei en vanaf september zijn er nog mogelijkheden (en vanwege een annulering ook nog 1 week in de meivakantie), maar voor de rest van de zomer zijn we ‘vol’. Een mooi vooruitzicht, we zien uit naar de gasten die deze zomer op Domaine Les Reprilles hun vakantie gaan vieren en hopen dat ze een fijne tijd gaan beleven.

Schrijf een reactie

Reacties

  • A. Bank
  • 02-05-2013
  • 10:53
#2
Re: nieuwsbrief

Leuk om nu al wat wetenswaardigheden te lezen over ons vakantieplekje. We verheugen ons er op!
Hier wil het nog steeds niet echt zomeren, maar we hebben wel een nieuwe koning!
  • M. Tap
  • 21-04-2013
  • 18:42
#1
reactie op een leuke nieuwsbrief...

We verheugen ons idd zeer op onze vakantie deze zomer op Domaine Les Reprilles! Goed dat we op tijd geboekt hebben, fijn voor jullie dat de zomertijd is volgeboekt!
Succes met alle voorbereidingen...