Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Printemps II

Het 2e voorjaar in ons Franse bestaan is aangebroken. Na een winter met een barre staart: wat een kou! In het zwembad lag een dikke ijslaag van veel meer dan 15 centimeter, dus aan ons heeft het niet gelegen...

Nu gelukkig  al weer genoten van de koesterende zonnestralen. Nb. raar trekje: als het weer mooi is, ook even op internet kijken hoe het in Nederland gesteld is met het weer. En gek, nog meer van het mooie weer genieten als het op dat moment in Nederland regent en waait.

Op 29 februari was het eerste hagedisje kennelijk al zo ver opgewarmd dat het een voorzichtig wandelingetje maakte bij de muur omhoog. Ook begint de wei, die door de kou helemaal bruin was geworden, weer voorzichtigjes aan steeds groener te kleuren en schieten de krokussen uit de grond.

De jagers -jagen is de nationale volksport op het Franse platteland- hebben hun geweren voorlopig weer aan de wilgen moeten hangen, dus de reeën, herten, hazen, konijnen en vossen lopen weer iets relaxter rond. Gelukkig maar.

Inmiddels heeft de website nu ook een Franstalige ‘La Bourgogne vous ravira!’ en Duitstalige versie ’Genießen im Burgund!’  en weet men -en Google- onze site steeds beter te vinden. Er zijn inmiddels al flink wat boekingen voor de zomerperiode.

In de gîtes hangen sinds kort prachtige kleurrijke schilderijen van een bevriende kunstenares. Om van te genieten en mocht je er geen afscheid van kunnen nemen, kopen kan ook.

In de grote schuur zijn we nu volop bezig met de bouw van ons eigen appartement. Voordat het zomerseizoen begint gaan we daar wonen. Na zelf in alle drie huizen te hebben gewoond die achtereenvolgens gereed zijn gekomen -je moet tenslotte weten waarover je het hebt-, zal binnenkort de laatste verhuizing plaatsvinden. Dan gaan dus ook de laatste verhuisdozen uitgepakt worden. Een mooi vooruitzicht.

Schrijf een reactie

Reacties

  • ron
  • 17-05-2012
  • 09:13
#3
leuk

Wat een geweldige plek!

Kiki (dochter van 7) vraagt de hele tijd wanneer het nou gaat gebeuren? Eind juli hebben we gereserveerd bij jullie
en we hebben er nu al zin in... geduld...
We zijn wel ontzettend nieuwsgierig!

Succes met het verbouwen!

Groet, Ron
  • Geke Westerhof
  • 17-04-2012
  • 11:04
#2
Prachtig!

Hallo Rolf en Tanja,

Geweldig om te zien hoe zo'n mooi paleisje jullie ervan hebben gemaakt, en mooi dat mensen jullie weten te vinden.'
Heel veel succes met alles, en wie weet komen we jullie nog eens bezoeken .
Groetjes,
Olf en Geke
  • Jannie
  • 08-03-2012
  • 09:57
#1
Mooi

Hallo Tanja en Rolf,
Het ziet er prachtig uit bij jullie. fijn dat alles zo goed verloopt! Groetjes, Jannie
ps heerlijk he, die lente in de lucht!!