FR DE

Nieuws

In een periode met veel en vaak ook slecht nieuws en waar de urgentie voor ‘vrede op aarde en in de mensen een welbehagen’ groter lijkt dan ooit, nu even iets luchtigs, namelijk onze nieuwsbrief. 

Gelukkig is voor Les Reprilles dit jaar weinig nieuws vooral goed nieuws.

Het afgelopen vakantieseizoen kwam wat het weer betreft een beetje moeizaam op gang. En hoewel er in de meivakantie door stoere die-hard-jongetjes toch al stevig gesparteld werd in het zwembad, snorden de houtkachels bij tijd en wijle dat het een lieve lust was. Gelukkig kwam de omslag snel en was de rest van het voorjaar en de zomer op een paar weken na uitstekend. De nieuwe zonneschermen rond het zwermbad hebben hun nut flink bewezen. We kunnen ook terugkijken op veel mooie zomeravonden, gezellige kampvuren en genoeglijke table d’hôte-avonden (meestal buiten en soms binnen aan de -vorige winter getimmerde- lange tafels in onze petite salle polyvalente). 

Op het aan ons perceel grenzende weiland staat een imposante oude eikenboom, enorme stamomvang en een geweldig mooie kroon. Als je daar onder staat gebeuren er mooie dingen, mystieke en filosofische gedachten komen als vanzelf en leiden tot een heerlijk gevoel van ontspanning. Wat zou het mooi zijn als daar een paadje naar toe zou lopen, zodat een ieder dat zou kunnen ervaren. Het is daarom dat we een poging aan het doen zijn om het weilandje waar de boom staat te kopen. Of het gaat lukken? De Franse cultuur en bureaucratie noopt tot nederigheid en hééél veel geduld. Dat betrachten we, dus wie weet. 

De afgelopen jaren konden we steeds trots meedelen dat we weer een Zoover-award hadden gewonnen. Dit jaar niet…. niet dat we gekelderd zijn met ons gemiddelde cijfer, het tegenovergestelde is het geval, gestegen naar een fantastische 9,6, maar Zoover heeft de wijze van toekenning veranderd: eerst een lijst met genomineerden samenstellen -stonden we stevig op- met daarna een stemmingsronde, waarbij het de bedoeling was dat de genomineerden hun gasten, (en vrienden en bekenden) zouden aansporen op hen te stemmen. Vonden we geen goed idee, wilden onze gasten daar niet mee lastig vallen en bovendien willen we graag beoordeeld worden op kwaliteit en gastvrijheid en niet zo zeer op lobby-vaardigheid. Enfin, velen, ondermeer Zoover zelf, zijn er niet zo gelukkig mee, dus wie weet gaat het volgend jaar weer anders. Hoe dan ook, uiteraard hartelijk dank voor alle reviews van het afgelopen jaar!

Brengen we buiten het seizoen onze dagen door in ledigheid na een aantal jaren stevig doorbouwen? Nee. Naast zelf ook op vakantie gaan, familie en vrienden bezoeken, en de omgeving verkennen blijft er natuurlijk steeds ook nog wat te klussen. Alle gîtes worden weer even opgefrist en daar waar nodig  worden kleine verbeteringen aangebracht en ach, en passant bouwen we in de winter toch ook nog even een badkamer en keuken in het atelier dat we buiten het seizoen gebruiken voor onder andere muziek maken en schilderen. 

De reserveringen voor het seizoen 2017 komen al goed op gang. Mocht u, zeker als het in de zomervakantie is, het idee hebben om op Les Reprilles vakantie te komen vieren, is het raadzaam om niet te lang te wachten met reserveren.

En met de komende feestdagen even weg uit het feestgewoel en geknal? We zijn in de kerstvakantieperiode geopend en verwelkomen u graag met bubbels en oliebollen. 

PS Nog even geen inspiratie voor een dessert? Op onze Facebook-pagina staat het recept van een table d’hôte toppertje: Amaretto cheesecake. 

Domaine Les Reprilles op Facebook

We wensen iedereen mooie feestdagen, een gelukkig nieuwjaar en alvast veel vakantievoorpret!

Schrijf een reactie

Reacties

Logo Natuurhuisje