Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Nazomeren

De Bourgogne zomert na en wij ook.Terugkijkend op een seizoen waar we een heel tevreden gevoel over hebben. Dat heeft natuurlijk te maken met de goede bezetting, maar vooral omdat we heel veel mensen hebben zien genieten. En dat schept enorm veel voldoening. De vierde gîte L’Écurie waar we in de winter aan hadden gebouwd, was ruim op tijd klaar en heeft inmiddels ook al weer heel wat bewoners over de vloer gehad.

Het weer leek het afgelopen jaar in heel Europa wel een beetje op de hobbel en ook in de Bourgogne waren er wat afwijkingen. Echter na een fris en nat voorjaar herstelde het weer heel goed.. .. en op een natte week in september na, hebben we een mooie zomer beleefd. Hebben kunnen zwemmen van de 1e week in mei tot en met de 3eweek in september!

De vuurplaats was ‘s avonds een favoriete plek voor jong en ouder jong. Er zijn heel wat marshmallows zwartgeblakerd en nog veel meer lekker opgepeuzeld (door  jong ) en ook heel wat drankjes gedaan (door ouder jong). De voorpret begon vaak ‘s middags al als er expedities werden georganiseerd  naar het bos, nb op 200 meter, om sprokkelhout te verzamelen. Vaak met een papa en een kruiwagen.

En natuurlijk weer heel veel gezellige avonden met de table’d hôte.We konden dit jaar voor het eerst onze eigen huiswijnen schenken en die werd zeer gewaardeerd.

De moestuin heeft voor het eerst zijn rijke oogst opgeleverd en wat was het een fijne klus om een deel daarvan op te slaan in de diepvries en glazen potjes.

Hebben we niet gebouwd? Nee, de bouwwerkzaamheden lagen natuurlijk stil. Hoewel… het kippenhok(je) is aan het eind van de zomer eindelijk af. Waar we schijnbaar moeiteloos gîtes bouwen, bleek de bouw van het kippenhok, me dunkt toch niet de meest complexe klus, een zware bevalling. Had zo in ‘Ik vertrek’ gekund: Met een hopeloos kijkende Tanja en een ten einde raad zijnde Rolf en de ‘voice-over’ die zegt “en morgen komen de eerste gasten” (in het televisieprogramma ‘Help, mijn man is klusser’ had ook goed gekund). Alors, volgend seizoen verse eitjes!

Debut novembre sluit Domaine Les Reprilles voor een periode van 6 weken haar poorten. We gaan beginnen met de bouw van gîte La Grange en kunnen dan ongestoord de bij de ruwbouw behorende lawaaiklussen uitvoeren, maar daarnaast ook zelf wat langer genieten van de rust, de natuur en de oorverdovende stilte.

Schrijf een reactie

Reacties

  • Jet Teerink
  • 01-11-2013
  • 13:09
#2
Wat heerijk!

Lieve Tanja en Rolf,

Wat ziet het er toch mooi en aantrekkelijk uit! Succes met de de bouw van La Grange en geniet lekker van jullie fantastische plek en wat jullie allemaal voor elkaar hebben gekregen! Mooi kippenhok trouwens........:))
Lieve groeten van Jet en Wouter
  • Arie en Ingrid de Graaf
  • 01-11-2013
  • 09:49
#1
Moestuin en Kippenhok

Zo te zien aan de foto's zijn de courgettes goed gelukt. Leuk hoor zo'n moestuin. Van dat kippenhok geloven we haast niet en laten we eerlijk zijn als dat het ergste is.
Een goede winter gewenst en leuk idee met de kerst op Les Reprilles. Wie weet ooit...?