FR DE

Le Silence

Het is alweer bijna voorjaar. Rust op Les Reprilles, reeën komen weer dichterbij, wilde zwijnen houden ’s nachts hun trektochten en de natuur is langzaam bezig zich te herstellen van de bijzonder droge zomer. Zelfs de meest verdorde weides zijn al weer helemaal groen. Er is op Les Reprilles uiteindelijk geen enkele struik of boom gesneuveld. Het is tot nu toe zo’n zachte winter geweest, dat de rozen al weer een beetje beginnen te bloeien en er ook knoppen uitlopen van de maagdenpalm.

Tot verbazing van de terugkerende gasten bleek onze lieve, inmiddels stokoude, hond Lola er iedere keer toch nog te zijn. Dat is nu niet meer zo. We hebben vorig jaar moeten besluiten haar te laten inslapen. Een verdrietig moment, maar ze heeft ruim 14 mooie hondenjaren gehad en dat is een heel troostrijke gedachte.

Het afgelopen jaar is weer heel plezierig verlopen, met tevreden gasten, gezellige table d' hôtes, genoeglijke kampvuurmomenten en vele mooie contacten. Het zwembad heeft wel een kritisch moment gehad met betrekking tot de reiniging van het water. Gelukkig was dit snel weer opgelost. Het heeft er wel toe geleid, dat we hebben besloten deze winter te investeren in een automatisch, betrouwbaar en heel precies chloordoseersysteem.

Verder hebben we de winter besteed aan het weer tiptop in orde maken van de gîtes. Het onvermijdelijke verven, kitten, bijwerken en kijken wat er vervangen dient te worden.

Ook is dit de tijd om nieuwe gerechten voor de table ’d hôte te zoeken en uit te proberen. Daarnaast besteden we natuurlijk tijd aan het zelf even op vakantie gaan en het bezoeken van familie en vrienden in Nederland.

Zinspeelden we er vorige nieuwsbrief al op: nu is de kogel door de kerk. We hebben Les Reprilles te koop gezet. Want binnen enkele jaren willen we ons Franse avontuur afronden om ons te kunnen richten op een volgende levensfase. We gaan in alle rust op zoek naar opvolgers. Mensen vinden die met hart en ziel gaan voor Les Reprilles en er hopelijk net zo’n fijne tijd zullen hebben als wij nu. Betekent dit dan we zo maar ineens weg kunnen zijn? Geenszins, we zullen dit heel duidelijk gaan communiceren, zodat u van te voren weet of u een vakantiehuis reserveert bij Rolf en Tanja op Les Reprilles of bij de nieuwe eigenaren. Voorlopig zal het waarschijnlijk nog niet zo’n vaart lopen, maar mocht u wellicht iemand weten voor wie Les Reprilles bestemd is……..

Voor je het weet is het voorjaar weer begonnen -de vogels krijgen er al weer zin in-, gaan de koeien, nu met hun jonge kalfjes, en een oplettende stier weer de wei in en arriveren de eerste gasten. Op naar weer een relaxed en mooi seizoen! De zomervakantie loopt inmiddels al weer behoorlijk vol, maar in mei is er nu nog volop keuze. 

Tip: beleef het voorjaar op Les Reprilles, over het algemeen heel prettige temperaturen en de natuur op zijn mooist!

PS Al vast iets uitproberen van een table d’hôte gerechtje: kijk op Facebook voor een heerlijk rabarber-aardbeien compote recept.

Domaine Les Reprilles op Facebook

Schrijf een reactie

Reacties

Logo Natuurhuisje