Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Il se passe bien!

Het voorjaar heeft de afgelopen week een overtuigende, zij het tijdelijke, aanval op de winter gedaan. Het eerste hagedisje hoewel wat onwennig al weer langs de muur zien kruipen.

Heerlijk. Zo maar ineens zit je zonder jas heerlijk in het zonnetje op het terras. Terras? Ja terras, we hebben een heus terras! Onder het grote balkon dat inmiddels inclusief overkapping is verrezen aan de kopse kant van de grote schuur. Het balkon is gemaakt door de plaatselijke timmerman en is opgebouwd uit machtige eiken gebinten en balken. Magnifiek geworden. En vanaf het balkon  een adembenemend  uitzicht over de weides en heuvels.

De afgelopen periode grote vorderingen gemaakt:  vrijwel alle nieuwe openingen voor deuren en ramen zijn gereed en een aantal deuren en ramen is al geplaatst. Over ongeveer een maand zit alles erin. Betonvloeren zijn gestort in de gîtes 2 en 3, en er zijn  nieuwe zinken dakgoten en afvoerpijpen geplaatst. Ook zijn de dakkapellen van gîte 2 gerestaureerd. Met  gîte 2 zijn we nu aan het afbouwen begonnen en daarna zal  gîte 3, die in ruwbouw klaar is, volgen. Ook is een stukje wei omgetoverd tot ‘parking’. Hoeft alleen nog een heg omheen gepoot.

En verder is er een geheel nieuwe infrastructuur verrezen op het gebied van  elektriciteit, waterleiding en vuilwaterafvoer. Kilometers leidingen (niet overdreven!) zijn, inmiddels niet meer zichtbaar onder aarde en betonvloeren en achter en in muren, zeer nuttig aanwezig.

 Het  project ‘verbouwen’ is een film die,  als je eens een keer de tijd neemt om hem stil te zetten en terug te kijken, surrealistische trekjes heeft  (daarnaast is het soms drama en gelukkig ook vaak komedie). We horen regelmatig ‘wat is er veel gebeurd’ en dat is inderdaad waar. Die film bevat overigens gelukkig ook nog andere scènes. We hebben inmiddels best veel mensen leren kennen waarmee het gezellig praten, borrelen, eten  film kijken, ervaringen uitwisselen, Frans (leren) spreken etc. is.

Oh ja, inmiddels ook de voorbereidingen aan het treffen voor de bouw van een zwembad. Het is de bedoeling dat we deze zomer al kunnen genieten van een verwarmd zwembad. Ook aan het nadenken aan het inrichten  van het erf. Ergens in maart gaan we nog een keer met aanhangwagen naar Nederland  om veel struiken en vruchtbomen te halen. Zijn in Frankrijk veel duurder, vandaar.

Al met al is het de bedoeling dat we de komende zomer gaan beginnen met het verhuren van 3 gîtes. Er moet nog wel het een en ander gebeuren, maar nous avons bon courage!

Schrijf een reactie

Reacties

  • R en B
  • 16-02-2011
  • 19:41
#3
Mooi, mooi, mooi!

Lieve Rolf en Tanja,

Mooi! Dat wordt het toch werkelijk. Wat een mooi geheel met het dak op gelijke hoogte, de prachtige veranda met straks een mooie 'cour'. De parkeerplaats al klaar.

Beaucoup de boulot, hein! Ah oui, mais aussi beaucoup de plaisir!

We snuiven straks even weer een weekje de sneeuw op in Frankrijk.

Cordialement,
Roelof en Baukje
  • Paula Laningq
  • 16-02-2011
  • 19:31
#2
Prachtig

Dag Tanja en Rolf,

Wat leuk om zo over jullie te lezen, de foto's te zien en me een beetje een voorstelling te maken van wat jullie daar doen en hoe jullie leven. Mooi om te zien en volgens mij een prachtig resultaat. Ik geloof dat we toch deze zomer maar naar Frankrijk moeten, want dat wil ik ook wel eens met eigen ogen zien.

Veel succes verder en ik ga jullie nu beter volgen.
Liefs,
Paula (van de andere boerderij, in Drijber)
  • Petter
  • 14-02-2011
  • 12:24
#1
Re:

Als ik de foto's zie wat jullie al gepresteerd hebben dan neem ik als we die hadden hem voor jullie af.
Groetjes Oom Henk Betteke