Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Franse bureaucratie en een fraaie ontdekking

Wil je een afspraak met het Franse elektriciteitsbedrijf maken dan bel  je een servicenummer: via een computermevrouw, een lang doorkies menu door tenslotte in contact met een zeer vriendelijke meneer die uitlegt dat we volgende week gebeld  gaan worden om een afspraak te kunnen maken. Die afspraak heb je dan ergens tussen de 10 en 15 dagen later. Het zal wel iets met fratsen als front-office en backoffice te maken hebben. Daar zijn ze in, ik noem een zijstraat, de gemeentehuizen van Loppersum en Slochteren ook heel goed in. Franse bureaucratie lijkt dus eigenlijk veel op Nederlandse bureaucratie…. Enfin , goede oefening in geduld betrachten.

Tevens een fraaie ontdekking gedaan. Vlakbij ons huis blijkt zich een prachtig meertje (étang) te bevinden. Te voet en per mountainbike via een magnifieke route te bereiken. Geweldig. Vandaag naar toe gelopen en ter plekke  geluncht en geluierd. Mooie onderbreking van het sloopwerk waar we nu volop mee bezig zijn.

En verder is het  vandaag 20 graden et beaucoup de soleil.

Schrijf een reactie

Reacties

  • Eric en Alina
  • 19-04-2010
  • 22:03
#1
Groetjes uit Sleen

Ha, die Rolf en Tanja,

Wat hebben jullie toch een mooie website en wat fijn dat jullie ons met woord en beeld (leuk, die foto's hoor!) op de hoogte houden van jullie belevenissen!Vooral mee doorgaan!
En.... skype is toch maar een mooie uitvinding he, alhoewel we alweer hebben vergeten een nieuwe webcam/microfoon te kopen, dus we blijven nog even kraken helaas.

Groetjes,

Eric en Alina