Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Een bijna koffermoment en verdere belevenissen

Van vrienden hadden we ter afscheid een klein koffertje gekregen, uitsluitend  open te maken als  er een moment zou zijn waarop we het even niet meer zouden zien zitten. Nou .. bijna het koffertje geopend afgelopen week.  Namelijk een lange dag bezig geweest om Franse kentekens op de auto’s te krijgen. Van het kastje naar de muur gereden ( 250km.!!), met als oogst dat de Volvo –made in Zweden-  nu een Franse Volvo is en de Renault -van hier uit de buurt- voorlopig nog niet het voorrecht  heeft gekregen om met een Frans kenteken rond te mogen rijden. Wil niet steeds zeuren over Franse  bureaucratie, er zijn hier namelijk ook aardige ambtenaren, maar er lopen ook exemplaren rond die bijzonder dringend op cursus klant- vriendelijkheid moeten.

Maar goed, eens zal het goed komen met de Renault, én het koffertje is ternauwernood dicht gebleven.

Verder afgelopen week vooral  bezig geweest met  het slopen van de keuken en oude douche – die het al niet deed toen we kwamen- en het installeren van een tijdelijke buitenkeuken en douche. Heerlijk: we kunnen weer douchen. Wat is dat lekker.

En voor het eerst op de racefiets een toertje gemaakt, hierbij de man met de hamer tegengekomen (Bonjour, ça va? Non!!), maar daarvoor genoten van het prachtige landschap. We hebben zo hier en daar op het erf wat zitjes gemaakt en de lange tafel in elkaar gezet. Ook is het gras gemaaid. Het ziet er gelijk heel anders uit.

Schrijf een reactie

Reacties

  • Jolanda
  • 08-05-2010
  • 19:31
#2
koffertijd

Kan me voorstellen, dat je bijna gek wordt van de bureaucratie. Maar het verblijven in deze omgeving, waar je nu ook kunt douchen, lijkt me geen straf.
Hartelijke groetjes,
Jolanda.
  • Website gast
  • 26-04-2010
  • 22:47
#1
Re:

Rolf en Tanja,

Ach, beter van het kastje naar de muur, dan tegen de muur.
Over dat koffertje, Rolf, ik weet dat je nieuwsgierugheid op de proef wordt gesteld, maar het is niet bedoeld voor als je het EVEN niet meer ziet zitten, maar voor als jullie in een FIKSE DIP zitten.

Zoals ik het inschat, verwacht ik dat moment in een veel later stadium; ik heb dan een beeld van kale, druilerige bomen en grijze luchten, maar het kan ook zonovergoten zijn uiteraard.

Het mooiste zou mooi zijn als er nooit een "koffermoment" komt en je hoeft het ook niet te forceren, hoor Rolf, wij letten wel op dat het koffertje dan een ander seintje krijgt.

De eerste klussen zijn geklaard; succes en geniet ook vooral van het prachtige weer!

Groeten van Roelof en Baukje.