Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Bonne Année!

Alle bladeren zijn van de bomen. Ook de eiken die aanvankelijk niet mee leken te willen werken zijn nu kaal. In het landschap is een zeer oude boom na de storm er bij gaan liggen. Niet ver ervan af staat een monumentale soortgenoot die daar nog lang geen zin in heeft. Het is die boom waar we in de zomer ‘s avonds wel eens even naar toe lopen en als we er zijn stil worden. Een enorme stamomvang en een bladerdek die onmiddellijk het gevoel geeft dat je beschermd bent als je er onder schuilt. Enigszins melancholieke overpeinzingen, kortom het is winter!

En ondertussen kijken we met een goed gevoel terug op ons eerste (halve)seizoen. De site was nog niet in de lucht of er kwamen al boekingen. En zo hebben we al een aantal vakantiegangers mogen begroeten. De huizen werden zeer gewaardeerd, het zwembad goed gebruikt, er werd gewandeld, gefietst, geluierd, gelezen, gekokkereld, bij het kampvuur gezeten, praatje gemaakt etc. Onze gasten hadden het naar de zin. En dat is een enorme stimulans om door te gaan.

Er wordt nu ook al weer geboekt voor de komende zomer. De site heeft sinds kort een beschikbaarheidskalender gekregen en die lijkt de drempel te verlagen. Binnenkort komen er ook een Franse en een Duitse versie van de website, zodat er volgend jaar waarschijnlijk verschillende talen gesproken worden op Domaine Les Reprilles.

Nog even wat anders; vroeger schreef je wat je wilde onthouden in een schriftje, tegenwoordig is daartoe de computer beschikbaar. Die kan kapot gaan (crashen in jargon) en als dan ook de reservekopie (back-up in jargon) niet doet waarvoor hij in het leven is geroepen, spreekt men van een probleem of soms ook van een uitdaging. Nou dat hadden wij dus enkele weken geleden. En dat wens je zelfs je grootste niet-vrienden niet toe. Enfin, inmiddels is er via slinkse wegen weer veel boven water, maar er missen nog wel een aantal emailadressen. Dus als je denkt waarom krijg ik toch geen mail meer van Tanja of Rolf, neem dan s’il te plait zelf even initiatief…

De komende maanden zal er achter de schermen ook nog weer de nodige bedrijvigheid zijn. Er gaan zonnepanelen geplaatst worden, we maken een start met de bouw van ons eigen appartement in de grote schuur en er zal ook nog een gîte gebouwd gaan worden aan aan de andere zijde van de Grange.

Kortom we zijn nog even van de straat… en ondertussen is de eerste sneeuw gevallen -en  na een paar dagen weer weggesmolten-  en nemen we  weer een ‘petite pause’ om na de jaarwisseling weer met frisse moed en energie verder te gaan.

We wensen alle volgers van onze nieuwsbrieven ‘de passer de très bonnes fêtes de fin d'année, bonheur et santé pour 2012’, en wellicht tot ziens in 2012!

Schrijf een reactie

Reacties

  • Henk Betteke
  • 31-12-2011
  • 19:18
#2
Re:

mooie foto,s een heel gezond en gelukkig nieuwjaar.
xx Betteke en Henk
  • R en B
  • 28-12-2011
  • 18:43
#1
Jaarwisseling

Lieve Rolf en Tanja,

Mooie sfeerfoto's!

Hartelijke groeten en een goede jaarwisseling vanuit een te warm Nederland.

Roelof en Baukje