Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Bijzonder wonderlijk

Bijzonder: veel uitzoeken, nadenken, overleggen, weer nadenken, onderhandelen, nog even nadenken, beslissen ….  en dat leidt er dan toe dat op mooie dagen in oktober zich bestelauto’s, vrachtauto’s en werklieden aandienen die van wanten weten.

Wonderlijk: vele soorten materialen die op zichzelf niets zijn behalve zichzelf, worden als ze in de juiste relatie tot elkaar gebracht worden muren, daken, badkamer, een werkend elektrisch systeem, warm water wat uit een kraan komt en weer ordentelijk via de wasbak wegstroomt etc.

Twee grote klussen zijn deels uitbesteed en worden nu uitgevoerd: in de grote schuur worden nieuwe betonvloeren gestort, het dak verlengd en een dan dus overdekt balkon gebouwd en in het andere gebouw wordt een deel van het dak verhoogd en eronder een huis -in ruwbouw- gecreëerd.

Dit geheel leidt tot een tamelijke heksenketel waarbij er zelfs op onze toch aanzienlijke cour regelmatig parkeerproblemen ontstaan. Wat een toestanden in de buiten werktijden soms ademloos stille omgeving.

‘Betonvloeren worden gestort’. Maar alvorens dat kon gebeuren zijn er honderden meters elektriciteitskabel, waterleidingbuizen, PVC buizen en coaxkabel aangelegd, die op een schijnbaar willekeurige wijze zijn neergelegd, maar waar vooraf toch zwaar over is nagedacht. We dachten voor dit project ongeveer een maand nodig te hebben, maar een werkweek met Tim, Aniek, Mart  en Bert gaf een enorme boost aan deze klus. Wat is er hard gewerkt! Iedereen was aan het kabels uitrollen, sleuven bikken, gaten in muren maken (veel, en steeds was de muur ongeveer 50 cm dik) en meedenken. Mooi werk en een mooie week.

Ondertussen slijten machines -of gaan kapot en moeten gerepareerd worden-, hebben de auto’s onderhoud nodig, is er vrijwel dagelijks behoefte aan bouwmaterialen en zijn we druk aan het plannen hoe we de komende maanden van de straat zijn. Dat gaat zeker lukken!

Schrijf een reactie

Reacties

  • Johanna en Fokke
  • 07-11-2010
  • 15:56
#2
Re:

Zojuist hebben we bezoek gehad van (tante) Hélène en (oom) Harm. Zij attendeerden ons op de jullie site met vele foto's. We hebben ze bekeken en staan versteld van de enorme vorderingen die jullie gemaakt hebben met de verbouwing. Wat een verschil met de situatie in mei van dit jaar toen we jullie bezochten en Rolf druk aan het zandstralen was. Een groot compliment is hier op zijn plaats voor de vele werkzaamheden die jullie (al dan niet met hulp van anderen) hebben verricht!
Wanneer wij volgend jaar in de buurt zijn willen we zeker nog eens lang komen om de resultaten van jullie inspanning met eigen ogen te kunnen zien.Veel succes verder!
Johanna en Fokke
  • R en B
  • 02-11-2010
  • 20:16
#1
Re:

Lieve Rolf en Tanja,

Jongens, wat hebben jullie (met hulp) ongelofelijk veel werk verzet! Onvoorstelbaar hoever je al weer bent in zo'n relatief korte tijd sinds de zomervakantie. De foto's geven een goede indruk en we kunnen ons nu heel goed voorstellen hoe het wordt. De gevelpartij waar de veranda komt geeft nu al een hele goede indruk. Nu die oude overkapping weg is kun je zien hoeveel ruimte het oplevert Mooi die dubbele uitsparingen, zowel beneden als boven, en heel functioneel. En wat een leidingwerk!

Veel waardering voor wat jullie doen en hoe je het aanpakt!
We bellen binnenkort.

Hartelijke groeten et bonne chance,
Roelof en Baukje