Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Bijna klaar....met het eerste huis

De petite pause is geweest en nu dus weer verder. Veel bezoek gehad van vrienden en familie (o.a. kinderen!) en niet allemaal uitsluitend mee-eten, maar ook flink meehelpen. Heerlijk om met een aantal mensen tegelijk aan het klussen te zijn. Gezellig en het schiet ook even meer op. Wat dat mee- eten betreft: het diner werd meestal ook nog eens voor ons bereid. Zo heeft onze tijdelijke buitenkeuken cq traumküche diverse keukenprinsessen mogen meemaken.

Inmiddels met een paar aannemers afspraken gemaakt o.a. voor het maken van de nieuwe septic tank, het verhogen van een van de daken, het verwijderen van oude betonvloeren in de schuur en het verlengen van een dak, zodat er een overdekt balkon kan ontstaan. In augustus namelijk  is bouwvakkend Frankrijk op vakantie, dus als we de gang er in willen houden moeten er nu afspraken worden gemaakt. Zoals het nu lijkt gaat er in het najaar veel gebeuren!

Inmiddels is het eerste huis vrijwel klaar. Het is mooi geworden. Van een in de loop van de tijd volledig dicht-gestucadoorde, plastic-getegelde en piepschuim-geplafonde woning is het nu weer eerlijk huis geworden waarin je kan zien waar het van gemaakt is. Sfeervol en comfortabel.

Aan de keuken en badkamer wordt nog gewerkt, maar de slaapkamers zijn gereed en we slapen dus al weer in ons eigen bed. Een caravanbed is goed, maar er gaat niets boven de vertrouwde sponde.

Schrijf een reactie

Reacties

  • Eric en Alina
  • 22-08-2010
  • 10:09
#2
goed bezig!

Lieve Rolf en Tanja,

Wat is het toch leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te bekijken! Ziet er goed uit! Het zal heerlijk zijn dat je nu weer lekker in je eigen bed kan slapen. We kijken uit naar de volgende verhalen.

Liefs,

Eric en Alina
  • Corrie
  • 13-08-2010
  • 22:01
#1
Re:

ik ben zwaar onder de indruk van jullie vorderingen. Als ik zo naar de foto's kijk denk ik "Wauw!!" Het ziet er nu al geweldig uit en dan zitten jullie er nog maar 4 maanden. Die petit pause hadden jullie vind ik dik verdiend. Heb wel de tour gevolgd maar geen beelden van het witte petje gezien!!
Misschien stappen deze Turkofielen volgend jaar wel een keer in de auto om een paar dagen Frankrijk te doen.

Corrie