Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Beestenboel en bedrijvigheid

Een paar dagen geleden ’s avonds laat een enorme herrie. De kuddes koeien die in de omliggende weides lopen, gingen enorm te keer en vlogen door de wei. De echo’s van het geloei galmden door de vallei. Het was een donkere nacht en al met al enigszins beangstigend. Na enige tijd bedaarden de koeienfamilies. De volgende dag verklaarde de buurman-boer dat wilde zwijnen op doorreis de paniek hadden veroorzaakt bij de koeien en hij liet ons zien waar ze langs waren gekomen. Dwars door stevige heggen heen. In het najaar komt de buurman ze waarschijnlijk weer tegen als hij ze in het vizier van zijn jachtgeweer heeft…

Vlakbij ons huis is een bron die in vroegere tijden het drinkwater leverde. Het water is nog steeds van goede kwaliteit en loopt over naar een stenen bak van een paar m2 waarin vroeger de was werd gedaan. In die bak zwom ..… een vis! Een centimeter of 20 en in zeer goede conditie. Maar ook na enig speurwerk -het is helder water- bleken er geen soortgenoten te zijn. En dat is zielig, want ook een vis heeft wel eens behoefte aan contact bedachten we. Vis dus gevangen en Tanja is met de vis in een emmertje gaan wandelen naar het prachtige meertje nabij. Daar zwemt nu een vis die er niets van begrijpt.

Op het dak van de schuur is een aap gesignaleerd. Dat is niet te geloven, gelukkig is er een foto van gemaakt.  Gelijk maar gevraagd of deze aap even een dakpan wilde rechtleggen, dus die ligt er nu weer goed op.

 Verder afgelopen week goed opgeschoten. Een tijdelijke wc gemaakt met het mooiste uitzicht van de Bourgogne. Inmiddels ook hulp van een klussenman. Komende week de leidingen –elektriciteit, afvoer, en warm en koud water- aanleggen in het woonhuis en beginnen met de badkamer.

Schrijf een reactie

Reacties

  • Folkert
  • 18-06-2010
  • 01:03
#3
veel geluk wensen

Hey hoi, ik wil jullie veel geluk wensen daar in Frankrijk.
Ik hoop dat jullie het daar echt naar de zin hebben en dat het bed and breakfast idee goed aanslaat daar, want na wat jullie zoon Mart en dochter Aniek hebben verteld over de omgeving daar zitten jullie in een verdomd mooie locatie.

Ik hoop jullie nog s een keer te zien.

Groetjes van; Folkert
  • Jolanda
  • 17-06-2010
  • 22:30
#2
beestenboel

Dag Rolf en Tanja,
Zo word je dus wel erg met de natuur geconfronteerd. Prachtig uitzicht op de wc, aapjes op het dak, eenzame vissen, bepaald niet eenzame wilde zwijnen. Toe maar, zeg!!
Overigens wel een bekende aap en zo meewerkend. Zo ken ik hem ook.
Het lijkt wel goed te vorderen, die verbouwing. Mooie schouw ook.
Binnenkort kom ik e.e.a. met eigen ogen bekijken. Wietske en ik zijn al bijna startklaar.
Heel veel groetjes, Jolanda.
  • Derk, Rianne en Maegan
  • 15-06-2010
  • 00:39
#1
Leuk jullie te volgen!!

Hey guys!!

Leuk om jullie belevenissen te volgen via internet. Wat een geweldige beelden hebben we inmiddels in ons op kunnen nemen.
Jullie beleven en avontuur waar veel mensen van dromen maar nooit durven uitvoeren. Geniet van elk moment, ook al lijkt het op dat moment dat je er nooit van zou kunnen genieten.

Derk is inmiddels officieus geslaagd voor de opleiding aan de hanzehogeschool. Alleen de diplomauitreiking scheidt hem nog van het felbegeerde papiertje.
Dus een klein feestje wordt hier wel gevierd....als je op 1 juli in de buurt bent ben je van harte welkom!!!


Liefs

Derk, Rianne en Maegan