Francais Deutsch
Facebook Les Reprilles Zoover Les Reprilles

Al weer december

De herfst toont zich op zijn mooist. Vanuit Les Reprilles een fantastisch uitzicht op het bos aan het eind van de weides. Met kleuren die per dag veranderen en vooral aan het eind van de middag als de lage zon er op schijnt, een fantastische aanblik geven. Uiteindelijk zal alle blad vallen en hopelijk daarna sneeuw….

De koeien lopen inmiddels wat verkleumd in de wei. Waarschijnlijk met een empty-nest gevoel (bestaat dat bij koeien, vast wel?), want hun kinderen zijn vertrokken. Ze kunnen zich snel op nieuw kroost focussen, want vanaf medio december zijn er weer de volgende bevallingen. Vlak daarvoor verhuist de kudde naar de warme stal, zodat onze buurman/boer beter een oogje in het zeil kan houden. En mocht het niet vanzelf gaan dan is er altijd nog de veterinaire die in dat geval een naissance caesarienne uitvoert.

Het zwembad is winterklaar gemaakt en ook de tuin. Nog tot laat in de herfst gras moeten maaien. Bleef maar groeien, was van slag door de hoge temperaturen.

Wij gaan voor het eerst sinds we hier zijn een andere winter tegemoet. Alle verbouwingen zijn af, dus nu alleen maar onderhoud plegen en nog wat verbeteringen aanbrengen. En o ja, natuurlijk ook even de nieuwe schuur afbouwen, moeten namelijk nog wat muren omheen, die is daarna ondermeer fietsenstalling voor de fietsen van gasten.

Maar ook in een van de huizen een extra dakraam plaatsen, op een van de gîtes extra isolatie aanbrengen -voor een betere koeling in de zomer- en nog wat afbouwdingetjes aan ons eigen huis. Maar..... dat mag geen naam hebben vergeleken bij de activiteiten van de vorige winters, waarin we ondermeer steeds een complete gîte gebouwd hebben. 

We hebben ook tijd om terug te kijken op het afgelopen zomerseizoen en denken met plezier terug aan de ervaringen met onze gasten. De recensies in de gastenboeken en ook op Zoover zijn daarbij een dankbaar hulpmiddel.

Nieuwtje: de nieuwsbrief zal blijven bestaan, maar .... Les Reprilles gaat ook 'Facebook'! We kunnen daarmee wat actueler inspelen op de gebeurtenissen. Dus graag tot ziens op Facebook en mocht je Domaine Les Reprilles een goed hart toedragen: een 'vind ik leuk' is -op zijn Gronings gezegd- nooit weg!

Schrijf een reactie

Reacties

  • Astrid Meeuwsen
  • 06-12-2014
  • 09:31
#1
Fijne herinnering aan de zomervakantie

Hoi Tanja en Rolf

Wij willen jullie een fijne winter wensen, we hebben heerlijke dagen beleefd afgelopen zomer in een van jullie gites.
Hartelijke groeten
Astrid Meeuwsen en Nel Silvis